Prisen er det mindst bekymrende ved en begravelse

Det er de færreste, som har planlagt flere begravelser i sin leve tid. Vi vil helst undgå at få erfaring med det, men det er som intet andet i livet uigenkaldeligt. Hvis én ting sikker, så er det at vi alle ender på samme måde. 

Døden er en svær ting for de fleste. Nogen bruger den som brændstof og motivation, mens andre frygter den og vil helst ikke tænke på den. Hvordan end du har det, bør du tage en snak med en. Det er altid godt. For det kan sagtens ske, at du har det godt nok nu, men først om nogle måneder indser, at han eller hun ikke er her mere. Sådanne tragiske oplevelser er gode at dele med andre, også uden for familien – bestemt uden for familien, faktisk.

Bekymr dig ikke om udgifterne

De fleste har fået klaret det på forhånd. Pengene der vil blive brugt på begravelsen er ikke din eller andre pårørendes, det er afdødes. En begravelse kan hurtigt løbe over op i 10.000 kr. og hvis der ikke er penge til det, fra hvad afdøde har efterladt sig, så bør i søge hjælp. Flere kommuner tilbyder støtte. Tag ind på borgerservice eller ring direke til kommunen, så vil i få mere af vide.

Økonomien er et mindste. Du bør slet ikke bruge stor energi eller tid på at få det hele til at falde på plads. Hvis du står midt i det hele, i dette øjeblik, så skal du hurtigst muligt finde en anden pårørende bede om hjælp. Sig det, som det er, at du ikke vil være alene om alt det her, for det tager altså hårdt på psyken.

Penge er problemer. Men dit fokus bør være på afdøde og dig selv. Tænk ikke på hvordan og hvorledes regningen skal betales. Tænk på den tid i havde sammen. Hvis ikke du gør det, kan du ende med at betale en langt dyrere regning om flere måneder, hvis du føler at du ikke fik sagt ordenligt farvel.

Spar ikke på pengene

Lad det hele være op til bedemanden. Han kan stå få de praktiske ting, der ikke er din energi værd. Han fejer ting væk og får styr på det hele, alt mens du kan få sagt ordenligt farvel.

En bedemand kan give en hånd med det meste. Snak med den lokale, og spørg hvordan andre gør det.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *